Femern-projektet skal bidrage til at øge skoleelevers interesse for erhvervsuddannelserne. Foto: Femern A/S

18. marts 2024

tunnel-talenter-femern-belt-develpment

Femern A/S vil med et nyt undervisningsforløb med overskriften ”TunnelTalenter” vække skoleelevers interesse for erhvervsfaglige karriereveje.

”TunnelTalenter” er et gratis tilbud til grundskoler i hele Danmark og skal gennem en praksisnær og legende tilgang lære eleverne om danmarkshistoriens største infrastrukturprojekt, byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen.

Værdifuldt bidrag til at vende udviklingen
Andelen af unge, der søger ind på en erhvervsuddannelse lige fra 9. eller 10. klasse, har konstant ligget på omkring 20 procent i flere år, og det er langt fra tilstrækkeligt til at imødekomme behovet i branchen.

Oliver Sellner Vonsild, afdelingschef for social bæredygtighed på Femern-projektet, håber, at ”TunnelTalenter” bliver et værdifuldt bidrag til at vende udviklingen.

”Byggebranchen i Danmark har brug for, at flere unge bliver præsenteret for erhvervsuddannelserne. Derfor håber vi på at kunne vække interessen for byggefagene hos flere unge. Vi er virkelig nysgerrige på alt det, som skoleklasserne kommer til at finde på med materialet,” siger Oliver Sellner Vonsild.

Undervisningsmaterialet ”TunnelTalenter” er udviklet i samarbejde med Femern A/S, Autens ApS, Vendelboe Kommunikation og Serious Games Interactive og vil være klar til de første elever i grundskolen i skoleåret 2024/2025.

Yderligere information
Læs mere om tilmelding og materialet her