Transportminister Benny Engelbrecht og transportministeren i Slesvig-Holsten, Dr. Bernd Buchholz, tager første spadestik på tysk side. Foto: Transportministeriet

1. januar 2021 blev det første spadestik til Femern Bælt-forbindelsen taget på dansk side – om end det blev virtuelt på grund af de gældende COVID-19-restriktioner.
Første tyske spadestik til Femern-forbindelsen. 
11 måneder senere – 29. november – var spaderne til første spadestik på den tyske side i funktion på Femern.

Arbejder mod et fælles tysk-dansk mål
”Femern Bælt-forbindelsen er et utrolig vigtigt anlægsprojekt for både Danmark og Tyskland, ja for hele Europa. Det er en milepæl i den efterhånden mangeårige historie om Femern Bælt-forbindelsen, og jeg er glad for, at vi i dag har sat spaden i jorden i Puttgarden, så vi nu arbejder på begge sider mod det fælles mål,” sagde transportminister Benny Engelbrecht ifølge Transportministeriet i forbindelse med begivenheden.

Spændende fremtidsperspektiv
Dr. Bernd Buchholz, der er minister for økonomi, transport, beskæftigelse, teknologi og turisme i Slesvig-Holsten, tegnede i forbindelse med første spadestik dette fremtidsperspektiv:

”Den nye højhastighedsforbindelse vil ikke kun bringe København tættere på Hamborg, men også Lübeck tættere på Femern. Det vil fremover kun tage 49 minutter at komme fra Burg til arbejdspladsen eller uddannelsesstedet i Hansebyen.”

”Med den betydelige tidsreduktion inden for både international og regional transport vil salgsmarkederne vokse betydeligt. Modelberegninger har vist, at der kan forventes en vækst i beskæftigelsen i regionen Ostholstein på 600 til 1.110 arbejdspladser som følge af den forbedrede trafikinfrastruktur,” sagde Dr. Bernd Buchholz.