Femern-projektet skaber grundlaget for en lys fremtid for Lolland-Falster.

Det fastslår direktør i Femern Belt Development, Stig Rømer Winther, i et interview med Lolland-Falsters Folketidende.

” Der kommer mange virksomheder til Lolland i øjeblikket. Vi bliver hele tiden ringet op af både danske og udenlandske virksomheder, der gerne vil vide noget om, hvilke spilleregler der spilles efter på projektet, hvordan kommunen agerer, og hvordan samarbejdet med fagforeningerne er, siger Stig Rømer Winther, der netop i forhold til fagforeningerne påpeger overfor virksomhederne, at der også er god hjælp at hente dér.

Point of contact
”Vi agerer "point of contact" og hjælper virksomhederne med lynhurtigt at skabe sig et netværk i området, hvor netop lokalkendskab betyder meget,” siger Stig Rømer Winther.

Og hvis der er nogen, der på nuværende tidspunkt betegner hele Femern-projektet som det vilde vesten i forhold til det høje aktivitetsniveau, der hersker lige nu, så bare vent, lyder det.

Om et år er der 10 gange så høj aktivitet, forudser Stig Rømer Winther.

”Der ligger så mange forretningsmuligheder forude, hvis man er på pletten og en smule kreativ. Løbet er på ingen måde kørt. Løbet er først lige startet, siger han og peger på, at der er en gylden fremtid forude.”

”Vi har ugentlig kontakt med investorer, der forventer, at Lolland-Falster bliver et hotspot for vækst og turisme i fremtiden. Jeg er sikker på, at det kun er os lokale, der om to-tre år vil kunne huske de hårde tider på Lolland-Falster”, forudser Stig Rømer Winther.

”Et guldæg på et sølvfad”
Oveni er der også for få uger siden landet det, som Stig Rømer Winther kalder for et guldæg på et sølvfad.

”Jeg tror ikke, at det er gået op for ret mange på Lolland-Falster, hvor stor en positiv betydning en permanent tunnelelementfabrik kommer til at få for os alle sammen. Der bliver tale om 4.000-5.000 varige, højt specialiserede arbejdspladser de næste minimum 15 år. Vi bliver ikke bare tilskuere til den film om Lolland-Falster, der kommer til at køre. Vi bliver alle medvirkende skuespillere,” siger Stig Rømer Winther til Folketidende.