Ib Andresen Industri får storordre på opbygning af tunnelelementer. Illustration: Femern A/S

Ib Andresen Industri, Langeskov har indgået en aftale med Femern Link Contractors (FLC) om forarbejdning, svejsning og levering af stål til Femern Bælt-tunnelen.

Aftalen løber op i et stort trecifret millionbeløb, oplyser Ib Andresen Industri.

Ib Andresen Industri skal levere det supportsystem, der indgår i og danner grundlaget for opbygningen og montagen af armeringsjernet i tunnelelementerne, som den kommende forbindelse mellem Danmark og Tyskland skal udgøres af.  

Investerer i udstyr og ansætter medarbejdere
For Ib Andresen Industri medfører ordren, at virksomheden skal levere 711 segmenter, som tilsammen vejer ca. 30.000 tons, og der skal svejses ca. 180.000 rammer til de 711 segmenter.

Ordren skal udføres over de kommende fire år og kræver investeringer i nyt svejseudstyr og ansættelse af 30 nye medarbejdere.

”Femern Bælt-tunnelen er et kæmpe prestigeprojekt og bliver den længste af sin slags i verden. At vi som leverandør af stålbaserede løsninger skal bidrage med vores kompetencer og ydelser, er vi enormt stolte af. Det er en blåstempling af vores tilgang og commitment til projektet,” siger CEO i Ib Andresen Industri, Bjørn Thorsen.

Tilfører værdi til Femern-projektet
Ordren passer rigtig godt til vores setup, og vi får mulighed for at bringe hele vores koncept i spil – ikke kun forarbejdning af selve stålet,” siger Søren Eriksen, Sales Manager hos Ib Andresen Industri.

Vi har bl.a. tilført værdi til projektet gennem dialog om designoptimering og implementering, vores coil-koncept og vores produktions-setup. Her snakker vi om alt fra spaltning af coils, pladebearbejdning, profilvalsning til svejsning.

Og sidst men ikke mindst, så har vi som virksomhed også den finansielle styrke til at investere sammen med vores samarbejdspartnere. Vi investerer et millionbeløb i vores svejse-setup, så både kapacitet og kapabilitet øges,” siger Søren Eriksen.